Tânăr | Inspirație | Artă 

Probabil că mulți dintre voi deja știți despre cine vorbesc. Roncea Sebastian este un brașovean care creează produse unicat din piele, lemn și accesorii de metal. El este tânărul talentat, de doar 25 de ani care a făcut artă din pasiunea sa!

Când l-am întâlnit, am simțit în glasul lui focul acela al omului pasionat. Dacă ai ocazia să îl vezi cum lucrează iți dai seama imediat despre ce vorbesc. Un om cu foarte multe idei, care mai de care mai moderne, dar în același timp rafinate.

Întâlnirea cu materialul lui preferat – pielea – a început cu câțiva ani în urmă, când realiza papioane din piele și lemn. Iată că, la aproximativ trei ani de la acel moment, Sebi a ajuns să fie unul din cei mai cunoscuți designeri de produse și accesorii din piele din România. Și sper să nu se oprească doar aici…

„Timp să am, că ideile vin mereu; nu am eu timp pentru câte idei îmi vin.”  mi-a răspuns nonșalant la întrebarea când mai are timp să-și găsească inspirația prin toată vâltoarea comezilor.

 Lichenii

Proiectul lui special ce îl diferențiaza de restul lumii este papionul MossTIE, devenit marcă înregistrată. Acesta este doar unul din numeroasele accesorii vestimentare mai puțin obișnuite pe care le-a creat de-alungul timpului. Papionul este realizat din lemn, piele și… licheni colorați în felurite nuanțe, foarte rezistenți. Trebuie doar să le acorzi puțină atenție, pentru că din când în când au nevoie să îi stropești cu apă.

“Mi-aș dori să am un magazin de prezentare unde să vină clienul, să ramână la o cafea, să se uite peste cataloagele mele și apoi să vedem împreună ce produs i s-ar potrivi. Să simtă că în acel produs unicat se găsește si o parte din el” Roncea Sebastian- 

100% românesc

„Pielea este cumpărată din Romania!” a ținut să precizeze Sebi. Este bucuros că s-a născut aici, că este român și asta îl face să fie foarte motivat. Finalizând studiile în Timișoara, ar fi putând oricând să lucreze pentru o companie cu capital străin, dar și-a dorit să se întoarcă acasă la Brașov, să își înființeze propria lui afacere, să fie cu ai lui și să lucreze produse pe care să poată scrie cu bucurie: Fabricat în România

Pasiunea înseamnă muncă, muncă, muncă!

A fi pasionat implică un mare efort, atât financiar cât și uman. A fi pasionat înseamnă dedicare, bucurie, dar și nervi consumați, dureri de spate, julituri, tăieturi, lovituri. A fi pasionat înseamnă a dărui o parte din tine. Sebastian este un om pasionat și asta se vede în produsele lui. Cusăturile ating perfecțiunea. Pielea este aleasă pe sprânceană, fiind una din cele mai calitative. Caută texturi fine, rugoase și culori… pe zice ce trece tot mai variate.  

Pentru că munca sa înseamnă printre altele și zgomot, a închiriat un spațiu într-o cladire în care pe timpul comunismului se facea armament. Chiar dacă holurile clădirii sunt reci și întunecate, nezugravite de ani buni, în momentul în care intri în atelierul său, totul se schimbă. Aici dai de un loc foarte primitor, amenajat cu multă atenție și caldură, în care simți că te afli într-un loc al creației.

O parte din atelierul său. Așa-i că te face să visezi și să îți dorești să treci pe acolo in fiecare dimineată, să bei un capuccino pe această superbă canapea?

Unul din produsele vândute în magazinele Otter

MossTie

un proiect ce a ajuns internațional

Te invit să intri pe pagina lui de Facebook sau Instgram să vezi ce poate face și de ce nu…? Poate chiar să îl vizitezi. E un tip grozav și sociabil.